top of page
FAcebook-Yogaretreat-2024-April.jpg

09.04.-19.04. 2024

Unnslipp kaoset i hverdagen og begi deg ut på en transformerende reise til den fortryllende skjønnheten av den marokkanske ørkenen.

Vår eksklusive yogaretreat inviterer deg til å fordype deg i freden i de gyldne sanddynene, der den eldgamle visdommen til yoga møter ørkenens subtile og dype kraft.    

Du får en enestående mulighet til å gjenopprette forbindelsen med ditt indre selv, finne indre fred, og nære kropp, sinn og ånd. Med en perfekt balanse mellom yogapraksis, meditasjon og utforskning, tilbyr vi en uforglemmelig opplevelse som vil etterlate deg forfrisket, revitalisert og inspirert.

Yoga i sanddynene

Forestill deg å starte dagen med en yogaøkt under soloppgangen, der vi starter i mørket med rolige bevegelser som glir over i energigivende kriyaer, så inn i hvile og meditasjon, alt mens dromedarene - som vi heretter bare kaller for kameler - burer i bakgrunnen og varmen fra morgensolen gir energi til kroppen og revitaliserer ånden.

 

Du vil bli veiledet hele veien av Davvi Yogas yogainstruktør slik at du kan fordype deg i praksisen og omfavne den transformerende kraften i hvert åndedrag.

Når solen går ned over den uendelige ørkenen, inviterer vi deg til å gli inn i kvelden med yogaens mange teknikker, for så å fordype deg i stillheten med veiledet meditasjon. Og når stjernene overtar himmelen,  legger du deg ned i den varme sanden og lar deg synke inn i en dyp og helende hvile. Roen i omgivelsene harmoniserer sinnet og kroppen, mens du omfavner ørkenens fred og ensomhet.

Forandring - erkjennelse - glede er mottoet vårt for retreaten. For å hjelpe deg på vei, kommer vi til å bruke teknikker som har i seg å kunne transformere en.

Aktiviteter

 • Kamelvandringer - både på vei til leiren og dagstur fra leiren. Får oppleve baking av sandbrød

 • Sandbad

 • Breathwalk - Guidet vandring som inneholder bevegelse, pust, mantra og mudra (fingerstillinger)

 • Teknikker for selvpleie

 • Leirbål på kvelden 

 • Individuell healing etter Sat Nam Rasayan metoden. Avtales med yogainstruktøren og betales ekstra.

Eventyr og utforskning

Marokko er en smeltedigel av kulturer, og under oppholdet vårt får vi et lite innblikk i den nomadiske kulturen i ørkenen. Vi kjører igjennom pittoreske landsbyer i fjellene og nede i dalene og nyter de tradisjonelle smakene av marokkansk mat., Reiseoperatøren stiller med guider som på en humoristisk og kunnskapsrik måte formidler kulturen i landet.

Innkvartering

Trekk deg tilbake til vår ørkenleir, hvor komfort og ro møter den robuste skjønnheten i omgivelsene. Slapp av i innredete telt og nyt den magiske stemningen som bare ørkenen kan gi, eller gå til ro ute under den enorme stjernehimmelen. Alt av komfort med dusj og toalett finnes i ørkenleiren og i riaden vi innkvarteres i i Marrakech.

Konklusjon

Fra stjerneklar himmel til koselige leirbål, hvert øyeblikk som tilbringes i leiren er en invitasjon til å koble til naturen og finne trøst i dens omfavnelse. Sansene skjemmes bort og ånden forynges.

Instruktør

Yogaen ledes av Berit Nystad i Davvi Yoga. Berit er en en mangeårig kundaliniyoga instruktør. Hun er også sertifisert i gongspill og yinyoga. Hun har i tillegg flere kurs innen yoga, blant annet yogaterapi og healingteknikken Sat Nam Rasayan. Davvi Yoga har ukentlig yoga flere steder i nærområdet sitt, også online yoga og retreater.

Yoga for alle

Yogaen tilpasses deg med noe til ingen erfaring innen yoga. Oppholdet er åpent for alle og yogaen kan ledes på tre språk – norsk, engelsk og nordsamisk.

Program

09.04. 

Fra flyplassen til riaden i sentrum av Marrakech. 

10.04. 

Fra Marrakech til ørkenbyen Mhamid –­ «porten til Sahara». Ankommer ørkenleiren før solnedgang. 

11.04. 

Vandring med kameler i stille omgivelser. Du vil bli ledet av en erfaren kamelfører gjennom ørkenen, og tilbringer natten i leir med telt, eller overnatter ute under stjernehimmelen. Om du ikke klarer en slik tur, si ifra tidlig og det blir laget et eget opplegg for deg.

12.04. 

Etter en natt i ørkenen fortsetter vi til møtepunktet for 4x4-bilene som kjører oss til de høyeste sanddynene i Erg Chegaga hvor vi bor i en leir omgitt av sanddyner.

13.04. – 17.04. 

Yoga i Chegaga leiren. 

18.4. 

Fra Erg Chegaga til Ouarzazate. Offroaden går gjennom ørkenen med varierende natur. Besøker et kooperativ som lager berbertepper

19.04. 

Avreisedag. Fra Ouarzazate til Marrakech. Besøker Atlas filmstudio i Ouarzazate. Deretter Ait ben Haddou Ksar, en landsby som er på UNESCOs verdensarvliste. 

Merk at din avreise fra Marokko kan tidligst være kl 18.00 på avreisedagen 19. april.

Antall personer

Minimum 6 deltakere, maksimum 12.

Reise til og fra Marokko

Du bestiller flybilletter selv. (Reisen til og fra Marokko er ikke inkludert i prisen for oppholdet.)

 

Norwegian flyr tirsdager og lørdager fra Norge og Sverige. Vårt retreat varer fra tirsdag til fredag. Flere kjente flyselskaper har flyforbindelse til Norge, Sverige og Finland på fredager. Blant dem KLM, Air France og Finnair.

En dag ekstra i Marokko

Om du ønsker å reise hjem lørdag eller andre dager, er ikke dette oppholdet inkludert i prisen for retreatet.

Vår reiseoperatør, Voyage Desert Maroc, kan lage et opplegg i Marrakech området for dem som ønsker det - kan blant annet tilby ballongferder og sightseeing.

Overnatting i riad pr natt koster 65 euro, inkludert frokost.

Pris 

 • 17.490 NOK 

 • 4000 NOK påmeldingsavgift/depositum. (Er inkludert i den totale prisen.) 

 • Hele oppholdet må være betalt innen 9.2.2024.

 • Om du ønsker enerom, betaler du 500 NOK ekstra pr natt. 

 

Inkludert i prisen

 • Alle måltider, unntatt middag 19.4.

 • Henting fra/til flyplassen

 • Komfortabel overnatting (Marrakech, ørken, Ouarzazate)

 • Komfortabel transport (minibuss, 4x4 bil, taksi)

 • Alt av utstyr i ørkenen 

 • Kamelrturer

 • Sandbrød

 • Guider/sjåfører

 • Besøk av den gamle Ait Ben Haddou Kasbahen og Atlas filmstudio, kjent for filmer som «Gladiator», «Kingdom of Heaven» og «Game of Thrones».

 • Mineralvann 

Påmelding

Du melder deg på ved å trykke på e-postlenken:

berit@davviyoga.no

 • Vi ber om at du skriver inn navn, adresse og telefonnummer.

 • Merk av om du kan eller ikke kan delta på kamelvandring med overnatting i telt, dag tre. 

 • Merk også av om du ønsker enerom. Enerom tildeles så langt det rekker.

 • Påmelding innen 1. februar 2024.

 • Påmeldingen er bindende.

 • Etter påmeldingen vil du motta faktura med betalingsfrist 9. februar.

Påmelding innen 01.02. 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARRANGØR:

Britt Hansen

e-post: britthb@hotmail.com

Tlf.: +47 91 30 44 09

 

Davvi Yoga ved Berit Nystad

e-post: berit@davviyoga.no

Tlf.: +47 95 42 95 18

 

Ta kontakt for eventuelle spørsmål om yogaen under retreatet, eller andre spørsmål om oppholdet.

Reiseoperatør

er Voyage Désert Maroc, et familiedrevet firma som har spesialisert seg på økoreiser til ørkenen og dens nærområder.

PRAKTISK INFORMASJON
Bekledning:

 • Ta med gode sko; sandaler og joggesko.

 • Ellers er det greit med turbukse, shorts, t-skjorte, en lettere jakke (om kvelden og tidlig på morgenen kan det være litt kjølig). Pakk med klær både til varme dager og kjøligere netter.

 • Caps, turban, sjal eller lue. Absolutt nødvendig å dekke til hodet på dagen

 • Klær for yogaen - helst i naturmaterialer

 • Du kan pakke i trillekoffert, sekk eller bag. Bagasjen fraktes med bilene gjennom hele rundreisen.

Ellers:

 • Yogamatte

 • Pledd eller sjal

 • Solkrem

 • Hodelykt eller lommelykt

 • Litt førstehjelpsutstyr - plaster, febernedsettende tabletter, tabletter mot magesjau, skyllevæske for øyne og sår, sårsalve.

Praktisk:
• Husk å oppheve regionssperren for Afrika i nettbanken før du reiser
• Lokal valuta MAD får du tatt ut i minibank i Marrakech ankomstdagen (flyterminal). 100 MAD = 108.91 NOK (pr 09.06.23)

Tidsforskjell:
Tidsforskjellen mellem Norge og Marokko kan variere alt etter om Norge har sommer- eller vintertid:
Sommertid: – 2 timer
Vintertid: – 1 time

Her kan du finne UDi´s reiseinformasjon for Marokko: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_marokko/id2424344/

Driks:
Driks forventes i Marokko så lenge du har tilfredsstillende service. Vanligvis gir man driks til lokalguider, hotellpiccoloer, restauranter osv. Man bør derfor alltid ha på seg småpenger. For ordens skyld må vi understreke at det er frivillig om – og hvor mye – man vil gi i driks.


Drikkevann og hygiene:
Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Andre steder kan man oppleve såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Ta med deg eget toalettpapir eller en pakke intimservietter og evt. hånddesinfiksjonsgele. Da er man ikke like avhengig av vann. Det frarådes å drikke vann fra kranen.

Diverse:
Sandbrød: Et flatt rundt brød som bakes i sanden. Nomadene spiser brød til alle måltider – og bake- metoden har vært en nødvendighet blant nomader som bor i Sahara.


Lake Iriqi: Nasjonalparken Lake Iriqui er en stor innsjø som største delen av året er uttørret.

Generelle reisevilkår:

AVTALEN

Ved å bestille en reise hos oss anses du å ha godtatt bestillingsbetingelsene nedenfor.

 

BESTILLING

Gi oss beskjed dersom du har spesielle krav. Etter bestilling av reisen vil den reisende få tilsendt en reisebekreftelse/faktura. Påmeldingsavgiften/depositumet må innbetales innen syv dager. For reiser utenfor Europa er depositumsbeløpet 4000 NOK pr. person. Depositumet regnes som delbetaling av reisens pris. Betaling gjøres gjennom bankoverføring. Når vi har mottatt innskuddet ditt, bekrefter vi transaksjonen. Ved mottak av depositumet vil overnatting bli bestilt, og reisedetaljene dine vil bli lagt inn i selskapets data. Endring av en bestilling vil bli foretatt der det er mulig, og selskapet vil gjøre sitt beste for å tilfredsstille endringen for deg. Vi kan ikke nødvendigvis garantere full tilfredshet i slike tilfeller.

 

FORCE MAJEURE

Endringer i siste liten i reiseruten din kan være nødvendig på grunn av uforutsette og ukontrollerbare omstendigheter. Disse omstendighetene kan føre til et behov for å kansellere deler av eller hele den bestilte turen. Dette kan være ugunstige værforhold, naturkatastrofer og atomkatastrofer, brann, opptøyer, sivile forstyrrelser, industrielle konflikter, terroraktivitet, krig eller trussel om krig. En arbeidskonflikt kan bety en konflikt med eller sikte på de tjenestene som berører våre, og som med rimelighet ikke kan erstattes med alternative ordninger. Skulle det oppstå forsinkelser, endringer eller kanselleringer på grunn av «force majeure», vil vi ikke holdes ansvarlig.

 

REISEFORSIKRING

Sørg for at du har tegnet tilstrekkelig og gyldig reiseforsikring for din reise med oss. Dette bør inkludere dekning av tap, utgifter, skader som følge av tap, ulykker, skader, sykdom og død, medisinske tilstander og personlig ansvar. Vi anbefaler deg også å ha forsikring som dekker tap av personlige eiendeler, forsinkede eller kansellerte flyreiser, tapt bagasje og tapte eller stjålne penger. Alle typer forsikringer er ditt ansvar, og vi antar at du dekker deg selv som angitt ovenfor.

 

KANSELLERING AV DIN BESTILLING

Mer enn 60 dager før reisen:
Tilbakebetaling av depositum – administrasjonsgebyr kr 1850,-

Mer enn 30 dager før reisen:
Ingen tilbakebetaling av depositum.

29-10 dager før reisen:

50% av reisens pris

Fra og med 10 dager og fram til avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon.

NB: Se avsnittene ovenfor om «Force Majeure» og «reiseforsikring».

OVERNATTING

Overnatting kan variere i kvalitet i henhold til lokale standarder i Marokko og bør bedømmes deretter. Hoteller, riader og gjestehus bestilles i henhold til tilgjengelighet. Vi informerer deg om ulike valg, inkludert oppgraderinger som krever en ekstra avgift.

 

SPESIELLE BEHOV

Vennligst fortell oss ved bestilling om eventuelle spesielle krav du måtte ha, slik som kosthold, king-size-senger tilpasset høyden din osv. Vi vil gjøre vårt beste for å oppfylle disse kravene i henhold til mulighetene som råder i Marokko, men de kan ikke garanteres.

 

PASS OG VISUM

Utenfor Norge er det kun pass som gjelder som gyldig legitimasjon for nordmenn. Vær oppmerksom på at mange land, rederier og flyselskap krever at passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. Hvis den reisende ikke reiser med norsk pass, må man selv sjekke visumregler for sitt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum ved avreise for seg selv og den/de man bestiller for.

 

KLAGER

All misnøye må rettes umiddelbart til vår sjåfør/guide, bivuakk eller hotellpersonale. De vil gjøre sitt beste for å rette opp problemet.

 

KORONA

Marokko har pr dags dato ingen restriksjoner for covid-19. Dette kan endres hvis det blir en ny og alvorlig pandemisituasjon. Myndighetene vil da ha restriksjoner raskt på plass. (Vi følger med).

bottom of page