top of page
IMG_6304.JPG

Kulturhuset i Skoganvárri

La oss gå vinteren i møte med yoga,  på tirsdager i Porsanger. Yogaen holdes på kulturhuset i Skoganvárri.

 

Yoga betyr union, at kropp, sinn og sjel er forent og virker sammen. Hvordan du bruker og hvordan du har det i kroppen påvirker sinnet. På samme måte som din sinnstilstand har en effekt på den fysiske kroppen.

Vi trenger ikke være bevisst på dette for å gjøre yoga, men det at du gjør yoga styrker ikke bare sener, og muskler og gjør deg mykere i kroppen - litt etter litt gjør det deg også roligere, demper stresset i kroppen, får deg til å sove bedre og gjør at du generelt vil føle deg bedre. 


For å oppnå dette bruker vi forskjellige teknikker. Noen ganger er det lange og dype strekkøvelser, andre ganger øvelser og pust hvor hensikten er å gi energi, styrke og rense.

Yogaformen som brukes er kundaliniyoga. Kundaliniyoga har i seg alle yogaens elementer - strekk og tøyninger, forskjellige pusteteknikker, øvelser som holdes eller beveges i bestemte stillinger og vinkler.

Yinyogaen kjennetegnes ved at øvelsene holdes over litt lengre tid, noe som kommer til å bli brukt under enkelte økter.

Lengden på øvelsen og vanskelighetsgraden tilpasses nivået i gruppa. Disse yogakveldene passer deg med noe til ingen yogisk erfaring.

Hvile og meditasjon hører også til. Kan være korte hviler mellom øktene og en lengre på slutten - for å integrere det vi har forløst eller bygd opp.

 

Yogakvelden avsluttes alltid med en meditasjon hvor mantraet eller pusten, fingerstillingen og blikket brukes til å bearbeide sinnet, da vi ser på mennesket som en enhet hvor kropp og sinn fungerer sammen.

 

Tirsdager fra 16. januar 2024
16
.1. - 13.3.
kl 19.00-20.30
9 x kr 2085

6 x kr 1560


Betaling:

Vipps 954 29 518, konto eller kontant ved oppmøte. Betaler du via konto, be om kontonummeret ved påmelding.

Sted: Skogannvárri kulturhus, dvs den tidligere skolen, like ved E6.

 

Påmelding innen 12.1.:

sms til 954 29 518 eller ved å trykke på lenken: berit@davviyoga.no.

Merk også antall ganger du ønsker å delta, 9 eller 6 ganger.

Hvis du melder deg på på mail, skriv også inn ditt mobilnummer.

Ta med:
• Matte som du kan sitte og ligge på
• Pledd
• Pute og/eller klosser
• Flaske med vann er greit å ha med

 

Betingelser: 
• Minimum 10 deltakere 
• Hvis du har betalt for kurset og kurset kanselleres på grunn av for få deltakere eller på grunn av årsaker som har med yogainstruktøren å gjøre, betales kursavgiften tilbake, enten hele eller deler av den alt etter som når yogakurset må stanses. Den tapte yogatimen kan taes tilbake en annen dag i uka eller senere, hvis det blir satt opp ny time.
• Det er ingen tilbakebetaling hvis kursdeltaker er forhindret fra å delta.

 

Instruktør: Berit Nystad, kundaliniyogainstruktør nivå II, yinyogainstruktør, sertifisert gongspiller, samt forskjellige kurs innen yoga - blant annet yogaterapi, yoga mot stress og utbrenthet og Sat Nam Rasayan.

Yoga i Porsanger

bottom of page