top of page
sand_edited_edited.jpg

Yogareise til Marokko Sahara

 

11. - 18. mars 2023

Siste påmelding 31. januar 2023

Med stillhet, stjerneklare netter og fantastisk landskap er Sahara-ørkenen i Marokko et sted fullt av energier som bidrar til åndelig praksis. 

Du inviteres med til fantastiske Marokko, som er det ideelle stedet å være vert­skap for kurs i yoga, meditasjon og personlig utvikling. 

Yoga er hovedformålet med reisen og vi tilrettelegger det slik at det er ro og fred for dette. Det blir yoga hver dag - en eller flere økter, også på reisedagene.

 

De tre dagene i ørkenen vil gi oss mulighet til unike opplevelser på det indre plan. Energien i ørkenen med sine soloppganger og solnedganger hjelper oss til å gå dypere, noe som kan være veldig forløsende.

Yogaen vil være for deg med ingen til noe yogisk erfaring, og ledes av yin- og kundalini­yogainstruktør Berit Nystad i Davvi Yoga. Begge yogaformene tas i bruk under reisen.


 

Program i Marokko

Vi tilbyr å bo i ørkenleir i Chegaga-ørkenen. I leiren er det er mulig med dusj. Det vil antakelig også være andre ­gjester der, som sjelden har vært til sjenanse for andre. 

Reiserute:
11.03   Fra flyplassen til Riad i Marrakech

            Velkommen, kveldsyoga

12.03   Morgenyoga

            Frokost

            Avreise kl 09.00 fra Marrakech til ørkenleir i Mhamid. 

            Kveldsyoga   

13.03   Morgenyoga

            Frokost

            Vi fortsetter med 4x4-bil til yoga­stedet i ­Chegaga – til hjertet av ørkenen. 

14.03   Yoga i ørkenen - morgen og kveld

15.03   Yoga i ørkenen - morgen og kveld

            Etter frokost blir det dagstur med kamel. Vi vil også lage «sandbrød» på nomadisk vis.

16.03   Yoga i ørkenen

            Frokost

            Avreise fra Chegaga via Iriquis tørre innsjø og ­Taznakht teppeveveri til Ouarzazate, kjent som Marokkos Hollywood.    

            Kveldsyoga

17.03   Morgenyoga

            Frokost

            Avreise Ouarzazate til Marrakech. Her stopper vi for besøk av Atlas filmstudio og Ait Ben Haddou Kasbah. 

18.03  Morgenyoga

            Frokost

            Avreise til flyplassen 15:30. Marrakech 18:40 til Gardermoen/Oslo.
            I Marrakech er det mulig å ta hamam/spa. Før avreise er dere fri til å utforske byen med shopping etc.                  

 

 

 

Opphold

 

Pris pr person NOK 14 500,–
(prisen er eksl. flybilletter)

2 personer deler dobbeltrom. Enkeltromstillegg NOK 250,– 

Maks antall personer er 10

Inkluderer:

 • Alle måltider – unntatt middager i Marrakech

 • Henting fra/til flyplassen

 • Komfortable innkvartering. (Marrakech, Ouarzazate, ørkenleir i Mhamid, Chegaga)

 • Komfortabel transport (minibuss, 4x4-bil)

 • Dagstur med kameltur i Chegaga 

 • Sandbrød

 • Guider/sjåfører

 • Besøke den gamle Ait Ben Haddou Kasbah og Atlas filmstudio i Ouarzazate (kjent for filmer som Gladiator, Kingdom of Heaven, Lawrence of Arabia etc).

 • Mineralvann i ørkenen

 

Ikke inkludert:

 • Middager i Marrakech 

 • Inngangsavgifter

 • Brus og alkohol

 • Tips til lokale guider/sjåfører

 

Arrangør: Britt Hansen

Påmeldingsfrist 31.01. 2023

 

Påmelding epost:

britthb@hotmail.com

tlf.: +47 913 04 409

Maksimum antall personer: 10

 

 

 

Praktisk informasjon

Bekledning:

 • Ta med gode sko; sandaler og joggesko. Ellers er det greit med turbukse, shorts, t-skjorte, en lettere jakke (om kvelden kan det enda være litt kjølig i mars). Pakk med klær både til varme dager, og kjøligere netter. Du kan pakke i trillekoffert, sekk eller bag. Bagasjen fraktes med bilene under hele rundreisen. Husk solkrem.

 

Praktisk:

 • Husk å oppheve regionsperren for Afrika i

    nettbanken før du reiser

 • Lokal valuta MAD får du tatt ut i minibank i

   Marrakech ankomstdagen (flyterminal).

   100 MAD = 94 NOK

 • Ta med egen yogamatte og pledd

Drikkevann og hygiene:

 • Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Andre steder kan man oppleve såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Ta med deg eget toalettpapir eller en pakke intimservietter og evt. hånddesinfeksjons-gele. Da er man ikke like avhengig av vann. Det frarådes å drikke vann fra kranen.

Kontaktinformasjon:

Arrangør: Britt Hansen – epost: britthb@hotmail.com eller

tlf.: +47 913 04 409

Yogainstruktør:
Eventuelle spørsmål angående yoga - send epost til berit@davviyoga.no eller 
tlf.: +47 954 29 518

Generelle reisevilkår:

1. Påmelding

Påmelding skjer via e-post eller pr. telefon. Angreretten som ellers er til stede ved fjernsalg gjelder ikke ved kjøp av reisetjenester. Avtalen mellom partene anses inngått ved bekreftet bestilling og innebærer aksept av turens generelle reisevilkår. Bestillingsbekreftelsen må kontrolleres grundig straks den mottas. Vennligst påse at navn stemmer overens med passet. Eventuelle feil skal rettes før betaling av depositum finner sted. 

2. Depositum og sluttbetaling

Etter bestilling av reisen vil den reisende få tilsendt en reisebekreftelse/faktura. Depositumet må innbetales innen syv dager. Manglende betaling av depositum medfører ikke at avtalen bortfaller. For reiser utenfor Europa er depositumsbeløpet kr 4 000 pr. person. Depositumet regnes som delbetaling av reisens pris. Sluttbeløpet forfaller til betaling 38 dager før avreise. Er det under 38 dager til avreise ved bestilling, sendes faktura på hele beløpet med kort betalingsfrist. Ved manglende betaling 2 dager etter forfall, står vi fritt til å annullere bestillingen. Reisedokumentene sendes på e-post cirka 2 uker før avreise.

Vilkår i dette punkt avviker fra normalen slik beskrevet i Alminnelige vilkår for pakkereiser. Dette som følge av garantier og forpliktelser til underleverandører.

3. Flyreise

Bestilling av flybilletter er den reisendes ansvar, og å møte på avtalt sted og til avtalt tid for videre transport/program med gruppen. Eventuelle forsinkelser eller uteblivelse fra den reisendes side gir ikke rett til prisavslag eller erstatning for tapt arrangement, det være seg for hele eller deler av programmet.

4. Avbestilling mot gebyr

Avbestilling skal skje skriftlig. Manglende innbetaling av depositum gjelder ikke som avbestilling. Ved avbestilling eller uteblivelse gjelder følgende gebyrer:

Fra og med 30 dager før avreise:50% av reisens pris

Fra og med 14 dager og fram til avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon.

 

Vilkår i dette punkt avviker fra normalen slik beskrevet i Alminnelige vilkår for pakkereiser. Dette som følge av garantier og forpliktelser til underleverandører.

5. Avbestilling/kansellering ved ekstraordinære omstendigheter

Vi følger Utenriksdepartementets reiseråd. Den reisende har som hovedregel rett til å avbestille sin reise dersom det på reisemålet eller i umiddelbar nærhet av dette de siste 14 dager eller kortere før reisen tar til, konstateres krigshandlinger, naturkatastrofer, farlige smittsomme sykdommer eller andre begivenheter som kan likestilles, og det er rimelig grunn til å anta at disse forhold også vil være på avreisedagen. Ved avbestilling av foran nevnte årsaker, refunderes tilgodebeløpet. Reisen kan imidlertid ikke avbestilles av foran nevnte årsaker hvis begivenheten som legges til grunn for avbestillingen var eller burde vært kjent ved bestilling.

En reise kan kanselleres/endres uten erstatningsplikt dersom:

 1. Det ikke er påmeldt et tilstrekkelig antall deltakere på turen, se punkt 8. Vi skal gi den reisende beskjed om eventuell kansellering av turen senest 20 dager før avreise.

 2. Det inntreffer uunngåelige og ekstraordinære omstendigheter utenfor vår kontroll. Eksempler kan være: Fare for krig, naturkatastrofer, farlige smittsomme sykdommer, arbeidskonflikter eller lignende.

 3. Forhold på reisemålet/langs reiseruten som gjør det risikabelt eller urimelig å gjennomføre turen, og som vi med rimelighet ikke kunne forutse. For pkt. 2 og 3 vektlegges ved vurdering blant annet Utenriksdepartementets reiseråd og lokale myndigheters uttalelser. Om vi kansellerer en reise og fristen for betaling av sluttbeløpet er forfalt, er manglende sluttbetaling på kanselleringstidspunktet å anse som avbestilling fra kundens side, og gebyrer som ved en ordinær avbestilling vil gjelde.

 

6. Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring som også bør dekke eventuell hjemtransport. Vi anbefaler å tegne en avbestillingsforsikring dersom dette ikke er inkludert i reiseforsikringen. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer. Vi har ikke ansvar i situasjoner og forhold den reisende kunne ha forsikret seg mot og som ikke skyldes arrangøren eller noen han har ansvar for.

7. Forbehold

Hvis ikke annet er oppgitt i programmet, er en gruppereise basert på minimum 4 betalende deltakere. Ved færre deltakere kan vi kansellere reisen eller øke prisen. Dette skal meddeles den reisende senest 20 dager før avreise.

Innholdet i våre turer kan bli påvirket av forhold utenfor vår kontroll som for eksempel vær, fremkommelighet. Dersom slike forhold skaper hindringer for gjennomføring av det oppsatte programmet, vil vi foreta nødvendige justeringer i eksempelvis reiserute og innhold, bytte av transportmiddel og overnattingssted. Vi vil bestrebe oss på å erstatte de deler av reiseinnholdet som blir påvirket av endringen med likeverdige alternativer. Vi anser ikke reisen som mangelfull om ikke slike justeringer berører mer enn 25 prosent av det oppsatte reiseinnholdet. Avvik fra det avtalte og som skyldes uforutsette hindringer utenfor arrangørens kontroll anses normalt ikke som en mangel så lenge avviket ikke må betegnes som vesentlig.

 

8. Den reisendes plikter

Den reisende må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse. 

Det er deltakers ansvar å være i god nok form, fysisk og psykisk, og ha en god nok helse til å kunne delta på reisen. 

Den reisende plikter å rette seg etter de regler som er gitt av offentlige myndigheter og vår representant, og må ikke opptre til sjenanse for medreisende eller andre.

Dersom den reisende grovt tilsidesetter sine plikter, kan han nektes å delta eller utelukkes fra resten av reisen, uten at han kan kreve erstatning eller prisavslag fra arrangøren. Den reisende kan gjøres erstatningsansvarlig hvis han med vilje eller uaktsomhet påfører arrangøren tap blant annet ved ikke å overholde de bestemmelser som er nevnt ovenfor.

bottom of page